Terug

Energie transitie: Den Haag groen kleuren met Hubbel-wagens

28 januari 2021 / Nieuws
Energie transitie

In een interview met Michelle Medenblik, mede eigenaar van Hubbel-Lastmile, wordt voor de folder Energietransitie V3 uitgelegd hoe Hubbel Den Haag groen kleurt met Hubbel-wagens.

Hubbel streeft naar het beter organiseren van de last mile. Een pakket vanaf de stadsrand naar het afleveradres brengen is namelijk het lastigste stuk logistiek. Wanneer dit beter en efficiënter wordt georganiseerd is dat niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de ondernemers!

Hubbel is gevestigd in het vroegere V&D-distributiecentrum aan de Zinkwerf in Den Haag. Dit pand wordt omgetoverd tot een hub voor stadsdistributie. Vanuit deze hub ontvangt Hubbel goederen en verzorgt vervolgens emissieloze distributie in de stad. Doordat Hubbel de logistieke stromen ook nog bundelt, gaan er minder voertuigen de weg op.

Doordat we logistieke stromen bundelen, hoeven er minder voertuigen de weg op

In het interview haalt Michelle als voorbeeld een goedlopende winkel met een groot assortiment aan om duidelijk te maken wat Hubbel kan betekenen in de verbetering van het logistieke proces:

Dagelijks wordt de voorraad meerdere keren aangevuld met dozen en rolcontainers. In het aannemen van deze voorraden gaat veel tijd zitten. Hubbel biedt de mogelijkheid om 24/7 de goederen in hun hub te laten bezorgen. Vanuit deze hub wordt vervolgens alles in één keer uitgeleverd. Dit scheelt dus veel bezorgmomenten in de winkel!

Hubbel gaat nog een stap verder. Het is ook mogelijk om een eigen Hub-in-Hub te huren als magazijn. Hier heeft de ondernemer 24/7 toegang tot zijn eigen spullen. Als ondernemer hoef je dan geen dure m2 meer te gebruiken voor alleen opslag. Wij leveren vervolgens flexibel en gebundeld just-in-time.

Niet alleen voor grote ondernemers maar ook voor bijvoorbeeld loodgieters en schilders bieden wij de oplossing voor het grote tekort aan kleine bedrijfsunits. De ‘kleine’ ondernemer kan bij Hubbel een unit huren voor de opslag van hun gereedschap en materialen. Wij ontvangen hun bestellingen van de  groothandel, terwijl de ondernemer zelf zijn geld verdient op de klus.

Toekomstperspectief voorjaar 2021

Zoals het er nu uitziet, is de verbouwing van de hub aan de Zinkwerf in het voorjaar van 2021 afgerond. Vanaf dat moment zie je vanaf de straatkant vier loadingdocks waar 24/7 goederen worden afgeleverd. Binnen biedt Hubbel units van 25 m2 tot 2.500 m2 aan.

Intussen rijden er al 10 Hubbel wagens door Den Haag die dagelijks de winkeliers en bedrijven ondersteunen bij de bezorging van hun pakketten. De komende maanden zullen er nog vele bijkomen. Den Haag wordt groen!

Bent u benieuwd naar onze diensten en wilt u graag als ondernemer een efficiëntere werkwijze in het logistieke proces? Neem dan contact met ons op en laten we samen streven naar een groener Den Haag!