Terug

Fulfilment Passeite – Zero emissie transport van Portugal naar Nederland

20 november 2020 / Nieuws
Fulfilment Passeite

Sommige klanten verdienen extra applaus, omdat ze voorop lopen in verduurzaming en positieve impact maken op onze wereldbol. Marije Passos, eigenaresse van Passeite, verhuisde in 2014 met haar man en twee kinderen vanuit Den Haag naar Portugal om daar de olijfboomgaard van haar schoonouders over te nemen en te bouwen aan een duurzaam handelsnetwerk.

Duurzame productie en logistiek

De olijfolie industrie staat niet bekend om haar duurzame karakter, maar daar nam Marije geen genoegen mee. De verzorging van de boomgaard werd in rap tempo verduurzaamt, er kwamen nieuwe innovaties voor duurzame verpakking en transport ging niet meer per vrachtauto maar per zeilschip van Portugal naar Nederland. Het laatste stuk van de logistieke keten in Nederland ontbrak nog. Daar ontzorgd Hubbel Passeite nu mee. Slimme Groene Logistiek noemen wij dat bij Hubbel.

Zero Emissie transport en logistiek door Europa

De goederen worden door New Dawn Traders ingescheept in de haven van Porto en geladen op traditionele zeilvrachtschepen. Via een Europees netwerk van havensteden worden goederen vervoerd door Europa, zonder uitstoot.

Last mile oplossing

Hubbel haalt in haar Zero Emissie pallet netwerk de bulklading voor Passeite op afroep op in de haven van Scheveningen. Goederen worden opgeslagen in het magazijn van Hubbel en vanuit daar verzendklaar gemaakt. Hubbel verzorgt de leveringen aan ondernemers en particulieren in de regio Den Haag in haar eigen netwerk, 100% uitstootvrij. Landelijke zendingen worden door netwerkpartners van Hubbel vervoerd met de ambitie deze zo snel mogelijk uitstootvrij te maken.

Een groot gedeelte van onze klantenkring besteld rechtstreeks via onze webshop. Ik was veel tijd kwijt aan het samenstellen van pakketten en opsturen. Veel zendingen werden ook nog eens beschadigd geleverd. Het lastige stuk van het binnenzeilen van schip is dat we alles in bulk laden en ik dus in Nederland een partij miste die de individuele bestellingen kon afhandelen zonder mijn aanwezigheid in Nederland. Ik moest dus eigenlijk invliegen (niet duurzaam) om de orders te verwerken.

“Nu ben ik volledig ontzorgd en kan ik focussen op ons land en de olijfbomen en weet ik zeker dat onze producten veilig en duurzaam bij onze klanten komen.”

Quote Marije

Flexibiliteit en groei

Hubbel heeft hiermee een totaaloplossing voor het logistieke vraagstuk van Passeite vormgegeven. In piekperiodes is er meer ruimte benodigd die eenvoudig en flexibel kan worden opgeschaald. Zo houdt Passeite grip op de kosten en heeft het slechts één aanspreekpunt. Wel zo makkelijk!

Passeite kan zo focussen op groei van het handelsnetwerk en heeft geen omkijken naar de leveringen naar haar klanten. Passeite maakt voor de uitvoering gebruik van het Hubbel Portal. Daarmee kunnen automatisch orders worden ingeschoten bij Hubbel.

Maak gebruik van onze volledige ontzorging service

Hubbel is meer dan alleen transport, wij kunnen uw volledige logistieke vraagstuk ontzorgen met onze handling en fulfilment service. U kunt voor een voorstel op maat te allen tijde contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of door ons te bellen op 070 204 3488.

Niet alleen kunt u bij ons terecht als fulfilment partner, maar ook voor opslag en cross-docking bent u bij Hubbel aan het juiste adres.