Terug

Het gemak van gebundelde VERS leveringen in de stad

9 februari 2024 / Nieuws

In de bruisende dynamiek van het stadsleven is efficiëntie een sleutelwoord geworden. Met de opkomst van gebundelde horeca leveringen wordt niet alleen de veiligheid voor inwoners vergroot, maar ook de duurzaamheid en rentabiliteit voor bedrijven verbeterd. Deze innovatieve benadering van het bezorgen van voedsel en benodigdheden biedt een veelbelovende oplossing voor drukke steden.

Een Nieuwe Benadering van Leveringen

Traditioneel gezien werden leveringen van horecazaken vaak individueel uitgevoerd, wat resulteerde in een overvloed aan bezorgvoertuigen die door de straten van de stad navigeerden. Dit leidde niet alleen tot verkeersopstoppingen en luchtvervuiling, maar ook tot inefficiëntie voor de bedrijven zelf.

Met gebundelde horeca leveringen worden de krachten gebundeld. Verschillende restaurants, cafés en leveranciers maken gebruik van één gecoördineerd leveringssysteem. Dit betekent dat meerdere bestellingen in één keer worden afgeleverd, waardoor de verkeersdruk wordt verminderd en de ecologische voetafdruk van de bezorgdiensten wordt verkleind.

Voordelen voor Horeca ondernemers en leveranciers

Voor de Horeca bieden gebundelde leveringen een reeks voordelen. Allereerst is er het gemak van een enkele bezorging voor meerdere bestellingen. In plaats van meerdere bezorgmomenten te moeten coördineren, kunnen de ondernemers nu één geconsolideerde bezorging verwachten.

Bovendien zal het bundelen van leveringen leiden tot lagere bezorgkosten. Door de kosten te delen tussen meerdere bedrijven, kunnen bezorgdiensten hun tarieven verlagen, wat op de lage vers-marges al snel echt oplevert.

Duurzaamheidsaspecten

Een van de meest opvallende voordelen van gebundelde horeca leveringen is de positieve impact op het milieu. Minder voertuigen op de weg betekent minder uitstoot van schadelijke gassen en een verbetering van de luchtkwaliteit in steden. Dit draagt bij aan de inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en de stedelijke leefomgeving gezonder te maken voor alle inwoners.

Bovendien zal het verminderen van het aantal bezorg voertuigen ook de verkeerscongestie verminderen, wat op zijn beurt de reistijd voor alle weggebruikers verkort en de algehele mobiliteit in steden verbetert.

Kansen zien

Veel ondernemers vinden het nog heel belangrijk om met de eigen bus met reclame voor de deur te komen en vooral het klantcontact momentje te hebben. Dat is een logische gedachtegang, echter in de tijd van internet en sociale media, spelen er meer aspecten.
De klantcontact-momentjes kunnen bij gebruik van een externe dienst ingepland worden zonder tijdsdruk met meer kwali-tijd. Bovendien hoeft er geen dure elektrische bus gekocht te worden voor die paar stops in de zero-emissie zones. Dat probleem verleg je naar de logistiek dienstverlener.

Buiten de lagere leverkosten door bundeling, ontstaat er dus veel meer ruimte om efficiënter te ondernemen waardoor er nog meer kansen ontstaan.

Conclusie

Gebundelde horeca leveringen belichamen de toekomst van stedelijke logistiek en voedsel bezorging. Door efficiëntie te combineren met duurzaamheid, bieden ze een win-win situatie voor inwoners, ondernemers en het milieu. Terwijl steden blijven groeien en evolueren – het aantal bezorgingen gaat voor 2040 ten minste verdubbelen-, zullen gebundelde leveringen een cruciale rol gaan spelen in het vormgeven van een meer leefbare en veerkrachtige stedelijke omgeving.

Ons antwoord

Bij Hubbel hebben we speciaal voor deze branche  Hubbel VERS in het leven geroepen.
Voor alle verzendende én ontvangende ondernemers. Zij kunnen een beroep doen op onze gekoelde en ongekoelde leveringen in de stad.
Wij weten dat het seizoen eraan komt en bereiden ons al voor op de toename van deze vraag.

In de steden Den Haag en Rotterdam kun je jaar rond je vers leveringen door ons laten verzorgen.

Heb jij dus een logistieke uitdaging om al jouw klanten tijdig en goed te beleveren zonder dat je dit uren stilstaan in de stad kost? Dan is het nu tijd om contact op te nemen met ons.